Paginatop overslaan

BJAMRI Computerdiensten.

Webstandaarden en toegankelijkheid

Vrijwel alles wat we om ons heen zien is geproduceerd volgens vastgestelde normen. Normen moeten de kwaliteit van een product waarborgen. Daarmee heeft de gebruiker van dat product een mate van zekerheid dat het product veilig is en dat het doet wat men er van mag verwachten.

Uw computer voldoet voor het gebruik van het internet aan standaarden die moeten waarborgen dat computers over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren. Webstandaarden zorgen er voor dat niet alleen uw buurman toegang heeft tot uw website, maar ook de bezoeker aan de andere kant van de wereld.

De gebruiker die iets anders dan Internet Explorer gebruikt en ook de bezoeker die vanwege een beperking is aangewezen op hulpmiddelen, zoals een voorleesprogramma of een Braille-leesregel heeft volledige toegang op alles wat uw wesite te bieden heeft.

De mate waarin uw website voor al deze bezoekers toegankelijk is wordt bepaald door de bouwer ervan. Heeft die zich heeft gehouden aan de webstandaarden? Heeft u een bedrijfspand, dan is dat waarschijnlijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Vindt u dat u mensen met een visuele beperking de toegang tot uw website mag ontzeggen?

BJAMRI's Advies

Vindt u kwaliteit belangrijk voor de inrichting van uw eigen zaak? Zijn uw producten en/of diensten niet van de beste kwaliteit? Dan moet dat ook zichtbaar zijn in de kwaliteit van uw website. Is uw website uw visitekaartje op het wereldwijde web?

Zelfs als u tevreden bent over het uiterlijk van uw website kan er met de kwaliteit daarvan veel mis zijn. Dat zit dan in een slechte toepassing van webstandaarden en daardoor een verminderde toegankelijkheid en slechtere scores bij zoekmachines.

Basisonderzoek

Laat uw website eens door BJAMRI onderwerpen aan een onderzoek. Een basisonderzoek is meestal voldoende om vast te stellen of er ernstige problemen zijn met de kwaliteit van uw website.

Het basisonderzoek van BJAMRI Computerdiensten bestaat uit een controle op de toepassing van de belangrijkste webstandaarden. De resultaten van het onderzoek worden in een rapport verzameld.

Op de prijslijst vindt u informatie over de kosten van het basisonderzoek. Als u aansluitend op een basisonderzoek een uitgebreid onderzoek laat uitvoeren, worden de kosten van het basisonderzoek in mindering gebracht op de prijs van het uitgebreide onderzoek.

Uitgebreid onderzoek

Met een uitgebreid onderzoek kunt u nauwkeurig vaststellen op welke punten de kwaliteit van uw website kan worden verbeterd.

Het uitgebreide onderzoek bestaat uit een uitgebreide controle op de toepassing van de webstandaarden. Daarnaast kan ook de Nederlandse inhoud van een website taalkundig worden beoordeeld. De resultaten van het onderzoek worden in een rapport verzameld.

Op de prijslijst vindt u informatie over de kosten van het uitgebreide onderzoek. Als u aansluitend op een basisonderzoek een uitgebreid onderzoek laat uitvoeren, worden de kosten van het basisonderzoek in mindering gebracht op de prijs van het uitgebreide onderzoek.